31 Temmuz 2009 Cuma

Yeni bakıcı - 3.gün sabahı

uyuyor minik kuşum...
Dün eşimin babaannesine gittik, kalabalıktık,
Herkese gitti, hiç gitmediği büyük amcasına bile gitti,
Ama yeni bakıcımıza gitmiyor,
Bir de farkettiğim çok büyük bir sorunumuz var;
Kadıncağız eğlendiremiyo, oynatamıyo kızımı,
O da çekindiğinden midir? yoksa böyle mi bu kadın....
Kalbim acıyo benim yaaaaa.....

12 yorum:

Unknown dedi ki...

bakıcıya gitmemesi sorun demek ki birşeyler hissediyor ki çocuklar hissederler o yüzden bri kısıntı olabilir...

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

Elif panik yapacağına kadınla konuşsana güzelim.. Şimdi konuşamazsan bir daha hiç konuşamazsın ve bu böyle srüp gider. Biraz atik davranması ve çocuğu oyunla kendine alıştırması konusunda konuşmalısın hemen bence, hatta akıl vermelisin çocuğun hakkında. İkinizin de işi kolaylaşır böylelikle. Sakın panik yapma, senin sakinliğin herkes için önemli bitanem...

ELİF dedi ki...

Konuşmaz mıyım burcu....

ELİF dedi ki...

fundacığım tüm yorumları altüst ettin, beni de:)))denemeden başkasını mı bulmalıyım ben şimdi!!??

zeynep dedi ki...

gördüğüm kadarıyla rüya ilk tanıştığı kişilerin kucağına hemen giden bir bebek değil. iki defadır görüyorum rüya'yı belki fikir edinmek için yeterli değil ama öyle düşündüm. benim de kucağıma gelmek istememişti. biraz zaman gerek bence.

bakıcı konusundaki kaygıların için henüz erken geldi bana. yani sonuçta onun da size ısınması gerekecek. işteki ilk günler asla belirleyici olmaz:-) ama cana yakın, çocuk sevgisi içinde olan biri olup olmadığını anlayabilirsin ama.

bugün 13 aydır senin yanında olan biri birden gitse, yerine yeni birisini hayatına çok çabuk alır mısın? rüya için de kolay değil. gayet doğal bir tepki veriyor. ama alışabilir.

azıcık zaman ver, hem kendine, hem kızına hem de bakıcınıza. üçünüz beraber oyun oynayın. sen yönlendir bakıcıyı. komik sesler çıkarsın çocuğun ilgisini çeken. köpük balonlar yapın. su ile oynayın bahçede. kumaşın arkasına sakladığınız elinizle kukla yaıp elini burnunu tutun.

olumlu düşün, umarım düzelir:-)

Sen Gelince dedi ki...

Elif'cim bence de hemen alışmasını beklememilisin... Biraz zamana ihtiyacınız var... Sen bu süreçte onlarla olmaya çalış mümkün olduğunca. Rüya'yı en iyi tanıyan sensin... Onun kalbinin nasıl fethedileceğini, nelerden hoşlandığını, nelere kayıtsız kalamadığını anlat... Biraz ipucu ve yardımla belki daha kolay olur... Bilemiyorum tabii... Belki:)

Deniz dedi ki...

aman ya, inşallah senin yanında çekindiğinden falan tam potansiyelini gösteremiyordur

kardelen dedi ki...

ne zor bir şey çocuğu bakıcıya bırakmak, benimde şöyle tecrübem var benim annem çocuk bakıyo üç yıldır aynı çocuk ve şuan baktığı çocuk anneme anne diye hitap ediyo nasıl seviyor anlatamam. Elifcim biraz zaman geçsin alışır merak etme olur mu canım....

Tarkanın Annesi dedi ki...

Vallaha umarım uyum süreniz en kısa zamanda hallaolur ama diğer arkadaşların da dedikleri gibi bir iki hafta süre ver bence gerçekten olmuyorsa alternatif ararsın.Ama biraz gerçekten bilgili olmasında fayda var çok da çekingen biri çocuğun gelişinde kötü rol oynar. Kolay gelsin Elif umarım herşey yoluna girer.

mutfakcini dedi ki...

Belki alışması için biraz zamana ihtiyacı vardır.Annem derki çocuklar büyürken anneler küçülür.Her gün farklı bir olayla görüyorum ben bunu.Ne kadar doğru dimi.Üzülme geçicek bu günler..

ELİF dedi ki...

Arkadaşlar desteğiniz için çok sağolun, kalbime serin su veriyorsunuz sanki, tek başıma üstesinden gelemiyordum sayenizde çok daha iyiyim.Zeynepciğim,özlemciğim,denizciğim,elifciğim,sibelciğim ve sevgili ebruli ayrı ayrı teşekkürlerimi gönderiyorum.

Güneş Akay dedi ki...

Ben geç kalmışım elifciğim ya herşey yazılmış bencede düzelir.